Evenimente

Eveniment

03.11.2015 - 05.11.2015

CONSCIENCE 2015

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” are bucuria de a organiza, ca în fiecare an, Conferinţa naţională de conservare - restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a IX-a, cu tema PRIMUM NON NOCERE - Restaurarea patrimoniului faţă în faţă cu „vârstele” acestuia.

Lucrările conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare - restaurare Restitutio, volumul 9, în urma unui proces de selecţie a comitetului ştiinţific.

Locatie : Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica INOE 2000 a promovat in cadrul acestui eveniment proiectul "INOVA-OPTIMA INFRASTRUCTURA MULTISITE PENTRU CRESTEREA CAPACITATII DE CERCETARE SI INOVARE IN DOMENIUL OPTOELECTRONICII SI INSTRUMENTATIEI ANALITICE" prin:

Program
 1. Articol publicat si prezentare orala: (autor Roxana RADVAN)
  "Inovare in cercetare si servicii pentru operatori culturali prin proiectul INOVA-OPTIMA"

 2. Postere de prezentare a noilor laboratoare: MODALIM, ARHEA si LAN
  MODALIM ARHEA LAN
 3. Rollup de prezentare a proiectului
  Poster ARHEA
  Postere si rollup
  Rollup


Eveniment

14.10.2015 - 17.10.2015

În cadrul TIB, in perioada 14-17 octombrie 2015, în pavilionul C2 se organizează de catre Autoritatea Natională pentru Cercetare Ştiintifică şi Inovare, Salonul Cercetării Româneşti, unde vor expune peste 55 de institute de cercetare şi o secţiune dedicată IMM-urilor cu profil de cercetare, la care sunt înscrise 8 entităţi. Punerea cercetatorilor fata in fata cu industria, reprezentata prin importante firme producatoare si comerciale romanesti si straine participante la TIB, creeaza mediul ideal de promovare a inteligentei tehnico romanesti in competiile internationale.

Locatie : ROMEXPO, Pavilion C2

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica INOE 2000 a promovat in cadrul acestui eveniment proiectul "INOVA-OPTIMA INFRASTRUCTURA MULTISITE PENTRU CRESTEREA CAPACITATII DE CERCETARE SI INOVARE IN DOMENIUL OPTOELECTRONICII SI INSTRUMENTATIEI ANALITICE "

ROMEXPO 2015

Eveniment

12.09.2015-14.09.2015

În cadrul conferintei internationale IWSSIP 2015 - International Conference on Systems, Signals and Image Processing a fost sustinuta prezentarea :

Locatie: City University of London

INOVA-OPTIMA - Optoelectronics in Cultural Heritage - Roxana RădvanEveniment

13.07.2015 - 24.07.2015

In perioada 13.07-24.07.2015, in cadrul colaborarii traditionale cu centre de cultura si cercetare din intreaga tara, s-a prezentat la Centrul de Cercetare, Documnetare si Promovare "Constantin Brancusi" din Tg.Jiu capacitate a de cercetare deosebit de utila pentru monitorizarea, restaurarea si conservarea bunurilor culturale care constituie Ansamblul Monumental "Calea Eroilor".Eveniment

29.06.2015 - 03.07.2015

In perioada 29.06.2015 si 3.07.2015, un grup de cercetatori au prezentat la Muzeul National Peles capacitatea de cercetare prevazuta de proiectul INOVA-OPTIMA pentru cercetarea transdisciplinara in domeniul restaurarii si conservarii bunurilor culturale. Prezentarea a fost facuta catre toti angajatii interesati si cu precadere pentru echipele de restauratori si conservatori. Scopul intalnirii, care a inclus si demonstratii, studii pentru proiecte de investigare si cercetare in vederea restaurarii unor piese cu probleme complexe, a fost acela de a creste vizibilitate a proiectului, de a sublinia disponibilitatea pentru colaborare si pentru a identifica teme de cercetare cu aplicabilitate practica imediata.

Imaginea atasata surpinde unul dintre momentele cu dezbateri, dupa prezentarea proiectului si a capacitatii stiintifice superioare pe care o va asigura, gazduit in Camera pentru muzica a Castelului Peles.

Dezbatere publica

Eveniment

04.11.2014 - 06.11.2014

CONSCIENCE 2014

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza ediţia din 2014 a conferinţei CONScience, cu tema „Realităţi şi soluţii ale specialiştilor în domeniul conservării şi restaurării patrimoniului din România anului 2014”, adunand peste 80 de participanţi şi 59 de lucrări prezentate.

Lucrările conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare - restaurare Restitutio, volumul 8, în urma unui proces de selecţie a comitetului ştiinţific.

Locatie : Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

In cadrul acestei conferinte a fost prezentata prezentată lucrarea "INOVA-OPTIMA Infrastructura Multisite pentru creșterea capacității de cercetare și inovare în domeniul optolectronicii și instrumentației analitice" de către dr. ing. Roxana RĂDVAN.

Eveniment

30 August 2014

Ziua portilor deschise

Castrul si Baile romane de la Malaiesti


Malaiesti, Prahova, 30.08.2014


Cea de-a doua editie a Zilei Portilor Deschise a sitului arheologic "Castrul si baile romane Malaiesti" a fost organizata de Consiliul Judetean Prahova, Ministerul Culturii, Primaria comunei Dumbravesti, Antiquitas, Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.

De-a lungul intregii zile au fost realizate ghidaje in castrul si baile romane, au fost prezentate modalitatile de inregistrare a datelor: masuratori cu statia totala, desen arheologic, GPR, prelevarea si inregistrarea artefactelor. S-au vizualizat diferite modele 3D ale obiectivelor cercetate, precum si ale unor situri similare. De asemenea, au fost realizate activitati de divertisment: jocuri romane pentru copii, concursuri cu premii. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE 2000 a prezentat metode si mijloace moderne de cercetare in situ pentru arheologie. Participarea s-a datoreat proiectului POSCCE "Infrastructura Multisite pentru Cresterea Capacitatii de Cercetare si Inovare in Domeniul Optoelectronicii si Instrumentatiei Analitice" INOVA-OPTIMA, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare "Investitii pentru viitorul dumneavoastra".

Vizibilitate in presa

Antiquitas Cimec
GazetaPH Jurnalul.ro
MNIR Realitatea.net

Anuntul de inceput

21 August 2014
Anuntul de inceput

Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"

-co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Comunicat de presa

Începerea implementării proiectului “Infrastructură Multisite pentru Creșterea Capacității de Cercetare și INOVAre în domeniul OPToelectronicii și InstruMentației Analitice / INOVA-OPTIMA"


București, 21.08.2014


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000, cu sediul în str. Atomiștilor nr 409, Măgurele, 077125, MG5, Ilfov, derulează, începând cu data de 08.08.2014, proiectul “Infrastructură Multisite pentru Creșterea Capacității de Cercetare și INOVAre în domeniul OPToelectronicii și InstruMentației Analitice / INOVAOPTIMA“, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Educației Naționale.

Valoarea totală a proiectului este de 15872617 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 13.000.000 lei.

Proiectul se implementează în localitatea Măgurele, județul Ilfov, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000, Divizia Optoelectronică, cu sediul în str. Atomiștilor nr 409, Măgurele, 077125, MG5 și în localitatea Cluj-Napoca, județul Cluj, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000, Filiala Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică, cu sediul în str. Strada Donath nr. 67.

Proiectul se implementează pe o durată de 14 luni.

Obiectivul proiectului este creșterea competitivității institutului INOE 2000, prin utilizarea mai eficientă a expertizei existente datorită noii infrastructuri și prin consolidarea bazei de abordare a unor cercetări axate pe dezvoltarea de procese inovative, orientate către transferul tehnologic, cu impact asupra mediului economic.

Detalii suplimentare puteți obține de la:

Nume persoană contact: Roxana Rădvan
Funcție: Responsabil Publicitate
Tel. 0314056398, Fax: 021.457.57.22, e-mail: inova@inoe.ro